KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA


Pyszny i szybki deser na zimno bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości 

Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn :)
Koniecznie spróbujcie!



SKŁADNIKI:
300 g  podłużnych biszkoptów
900 g  serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego
270 g  jagód (mogą być mrożone)
9 łyżek cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki żelatyny
1 bita śmietana Śnieżka

PRZYGOTOWANIE:
1.Blaszkę o wymiarach 26x21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty.
2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do musu jagodowego. Dokładnie mieszamy.
4. Serki homogenizowane naturalne lub gęsty jogurt krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy.
5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch .
Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki.
6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem


SMACZNEGO !

Wypieczone Święta - Wielkanoc 2018

3 komentarze:

  1. Mamy słabość do słodkości w fioletowym, jagodowym kolorze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jagodowe ciasta, a to wygląda przepięknie :)

    OdpowiedzUsuń