JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK



Za oknami wiosna, a święta już za niedługo .. 
Ale ten czas leci!
Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę.
Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem 
Można serwować ją na świeżym pieczywie 
 lub np. nafaszerować nią jajka 


SKŁADNIKI:
5-6 dużych pieczarek
4 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy

Sól, pieprz
Świeży koperek lub szczypiorek

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem 
4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach.
5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą
 i posiekaną zieleniną. 
Doprawiamy do smaku.

*Najlepiej smakuje schłodzona.


SMACZNEGO !


1 komentarz:

  1. Uwielbiamy faszerowane jajka a z pieczarkami to już w ogóle pycha :)

    OdpowiedzUsuń