MUSZTARDOWA PASTA Z CIECIORKI




Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła. 
Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !


SKAŁADNIKI:
2 szklanki ugotowanej cieciorki
1/2 łyżeczki soli czarnej
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka musztardy francuskiej
parę łyżek wody

PRZYGOTOWANIE: 
1. Cieciorkę namaczamy przez noc.
2. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.
3. Do blendera wrzucamy ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy czarną solą, pieprzem , kurkumą. 
4. Ponownie blendujemy.
* Jeśli konsystencja pasty będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz