KURCZAK W BRZOSKWINIOWYM SOSIE



Soczysty filet z kurczaka , polany pysznym sosem musztardowo-brzoskwiniowym autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów.


SKŁADNIKI:
Podwójna pierś z kurczaka

Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki

Sos:
400 g brzoskwiń z puszki
4 łyżeczki musztardy delikatesowej
50 ml oleju lnianego
2 łyżeczki miodu


PRZYGOTOWANIE:
1. Mieszamy składniki na marynatę. 
2. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na podłużne paski. 
3. Nacieramy marynatą. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 1 h lub na całą noc.
4. Kurczaka grillujemy na patelni lub gotujemy na parze.
5. Brzoskwinie odcedzamy i miksujemy na gładko z pozostałymi składnikami. 
6. Podgrzewamy całość w garnku na małym ogniu mieszając.

Proponuję podawać z chrupiącymi brokułami i ryżem J

SMACZNEGO ! 





1 komentarz:

  1. Ale cudne połączenie, i jak ładnie się prezentuje to danie <3

    OdpowiedzUsuń