PASTA Z MAKRELI


Wędzoną makręlę uwielbiam od dziecka , a że ze względu na nietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję :) 

Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie 
PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie ! 

SKŁADNIKI:
140 g wędzonej makreli
140 g naturalnego sera tofu
2 rzodkiewki
½ łyżeczki musztardy
1 łyżeczka keczupu
½ łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki kozieradki
½ łyżeczki soli
2 ogórki kiszone lub konserwowe
Sól, pieprz do smaku
Natka pietruszki/koperek/szczypiorek

PRZYGOTOWANIE:
1.Makrelę obieramy.
2. Tofu odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę.
3. Makrelę, ser tofu i pozostałe składniki miksujemy.
4. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą














4 komentarze:

  1. makrela i tofu.. ale to musi być fajne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pastę z makreli uwielbiam, tofu już mniej, ale zawsze mogę zastąpić czymś innym, bardzo fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń