BUDYŃ JAGLANY





 Idealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :)
Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować ;)
Przejdźmy zatem do rzeczy :








SKŁADNIKI :
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii
1 łyżeczka cynamonu
miód 
ulubione owoce








PRZYGOTOWANIE:


Kaszę dokładnie płuczemy gorącą wodą. zalewamy szklanką mleka i gotujemy pod przykryciem ok. 8 min do miękkości (nie mieszamy) .
Ugotowaną kaszę blendujemy z wanilią , cynamonem i miodem.
Podajemy z ulubionymi owocami
SMACZNEGO ! 


1 komentarz: