Szukaj w tym blogu

wtorek, 20 czerwca 2017

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI


WITAJCIE !
Chciałabym podzielić się dzisiaj z Wami przepisem na niezawodny i pyszny sernik, nie raz już wypróbowany 👍
Ciasto zawsze się udaje, wszystkim smakuje i za każdym razem zaskakuje :) 
Łatwo się kroi , nie rozpada się i nie kruszy, Najlepiej jak poleży w lodówce dzień lub dwa.

Zachęcam do wypróbowania 😊


SKŁADNIKI NA CIASTO:
125 g masła
1/2 szklanki cukru
3 łyżki wody
2 łyżki ciemnego kakao
2 jajka
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ :
1 kg sera
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
budyń waniliowy 85 g



PRZYGOTOWANIE:

➜Miękkie masło,cukier,wodę i kakao gotujemy w garnku na małym ogniu mieszając. 

Po połączeniu składników , powstałą masę studzimy.
➜Dodajemy do masy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
➜Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta.
➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy.
➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie. 


➜Wykładamy na ciasto.
➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki.
➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h .
Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień jak poleży trochę w lodówce :)



Udanych wypieków !
Ratujmy klasyki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz