Szukaj w tym blogu

poniedziałek, 5 czerwca 2017

PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI



WITAJCIE !
Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego.
Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D 
Równie  pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :)
Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika !




PRZYGOTOWANIE:
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C)

Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną skóry, odsączoną cieciorkę i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Podajemy na świeżym pieczywie/waflu lub zajadamy ze świeżymi warzywami :) 

SMACZNEGO !

1 komentarz:

  1. Takie domowe pasty są najlepsze, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń