Szukaj w tym blogu

niedziela, 21 maja 2017

PASTA RYBNA Z TOFU

 DZIEŃ DOBRY !
Wielu z Was pewnie co rano kombinuje czym by tu posmarować pieczywo zamiast masła :) 
Najlepszym zamiennikiem jest własnoręcznie zrobiona pasta ! Poniższa propozycja zawiera nie tylko potrzebne białko ale także zdrowe tłuszcze, dodatkowo jest przepyszna :)
Z racji, że nie jem nabiału tradycyjną pastę z sardynek wzbogaciłam o wędzone tofu, które bardzo często używam w swojej kuchni. 
*Pastę polecam także osobom na diecie bezglutenowej 



SKŁADNIKI:

puszka sardynek w pomidorach (warto czytać skład , im krótszy tym lepszy :D )
6 czarnych oliwek
1/2 kostki wędzonego tofu (odsączonego)
pół łyżeczki wędzonej papryki ( może być też słodka)
suszony czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
1 łyżeczka łagodnej musztardy
świeży koper



PRZYGOTOWANIE:

Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie !

Gorąco zachęcam do wypróbowania 
SMACZNEGO !



6 komentarzy:

  1. Takiej pasty nie znam, ale bardzo chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, lubię pasty kanapkowe, z tofu dawno nie robiłam, muszę koniecznie nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie ostatnio kombinuję z tofu w kuchni :) Moim zdaniem jest to niedoceniony produkt :D

      Usuń
  3. Super! Koniecznie muszę spróbować, bo uwielbiam potrawy z tofu.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń